Hur handikappade ser på hemsidor

handicapped_websiteBara för att någon är handikappad eller har nedsatt syn, samt svårt att läsa och skriva behöver inte denna människa vara den som använder sig av nätet i mindre utsträckning. Här är det faktiskt tvärtom. Dessa människor har oftast ett deltidsarbete eller så kan de inte jobba alls och sitter med förtidspension. Bara det gör att de har mer tid över till annat, och då är det lätt att de skapar ett intresse att surfa på nätet. Detta är det många som gör på sin fritid idag, och då blir det helt naturligt att ju mer fritid det finns, desto mer surfar de människorna i större utsträckning.

Det är just därför som det är viktigt att känna till hur handikappade ser på hemsidor. Om man återgår till exemplet med alla de nätcasinon som finns är det då en mycket bred marknad att finna bland alla de som har mycket tid över, och denna krets finns bland alla de som har någon form av handikapp. För att nå ut till dessa människor är det då viktigt att anpassa sin profil till att vara tydlig, användarvänlig och ge ett klart och enkelt budskap. Först då finns det en mycket större kundkrets att finna.

För att återgå till hur du ska ge alla människor en bra upplevelse av din hemsida och webbplats kommer en av de viktigaste faktorerna ändå att vara språket. I Sverige finns det massor av människor som hela tiden är på väg att lära sig det svenska språket. En del har det lätt, medan andra inte tänker så mycket på det. Alla dessa människor är ändå potentiella kunder, vilket betyder att du som till exempel har en webbutik kommer att tjäna på att ha den på flera språk. Naturligtvis ska du ha den på svenska och sedan brukar det vara engelska som gäller. Efter det ska du verkligen tänka på att ha den på det arabiska språket, då det är flera som som har det som modersmål och talar, läser och skriver det än till exempel tyska, franska och spanska i Sverige.