Om oss på webb för alla

Här på webbforalla.se är det tydliga och klara webbsidor som gäller. Detta är en av de viktigaste ingredienserna när du ska skapa en bra hemsida som verkligen når ut till alla. Idag finns det många människor som på något sätt har ett funktionshinder som gör att de ser, läser och uppfattar eller helt enkelt bara saknar förmågan att hantera saker på ett optimalt sätt. Dessa är tillsammans många fler än du anar. Vi talar då om en så stor grupp av den svenska befolkningen som cirka 1,5 miljoner människor.

När du då som företagare eller webbdesigner ska skapa en hemsida som når ut till alla och inte riskerar att missa cirka 15 procent av alla människor är det mer att tänka på än bara responsiv design och moderna effekter. Detta är faktorer som egentligen inte tas upp mer än att det finns vissa element som inte är bra att ha för mycket eller för lite av sett till sökmotorernas algoritmer och rankingsystem. Här talas det inte mycket om de som har lässvårigheter, invandrare som har problem med språket, samt de som är rörelsehindrade och inte kan hantera musen på ett lika effektivt sätt som andra.

Hur som helst ska vi på denna sida titta närmare på detta fenomen och de faktorer som du ska se till för att få en så enkel, tydlig och användarvänlig hemsida som möjligt, en hemsida som verkligen når ut till alla som behöver se och läsa den. Välkommen till webbforalla.se och ta del av vår information.