Så hittar du tydliga hemsidor på nätet

website_findNågot som faktiskt är ganska svårt är att hitta en tydlig hemsida med just den information som du vill läsa på nätet. Här finns det egentligen inget koncept för att söka efter dessa. Du kan exempelvis inte göra en effektiv sökning om du skriver “tydlig hemsida som har bra hantverkare”, för det är det ingen som har tänkt på att använda som sökord. Inte heller Google har ett system för att placera tydliga hemsidor i ett särskilt fack, utan här handlar det om en rad algoritmer som tillsammans skapar en viss poäng, Efter detta kommer sidan att hamna högre eller lägre bland de som har samma sökord och frekvens på dessa.

I och med det finns det idag inget anpassat och bra system för alla de som har synskador och behöver en tydlig hemsida, och inte heller för de som bara vill söka efter dem. Här får du helt enkelt lita på att sökmotorerna är så smarta att de lägger ihop tydlighet med innehåll, så att dessa sidor kommer högre upp än andra vid sökning på nätet. Tyvärr fungerar det inte så bra, då det är många faktorer som spelar in på sökmotorernas system. Här kanske det skulle finnas en särskild sökmotor som prioriterar dessa funktioner.

Om det nu ändå är så att du vill finna tydliga sidor på nätet kommer naturligtvis inte detta att vara omöjligt. Här finns det många stora och välkända sidor på nätet som erbjuder nyheter, faktainformation, webbutiker samt mycket mer som ligger långt framme när det handlar om att nå ut till alla potentiella besökare. Dock har de flesta av de hemsidor som du finner på nätet lång väg att gå, och det finns massor av jobb för den som verkligen vill arbeta professionellt med webbutveckling. Här kommer det alltid att finnas ett behov av större tydlighet och användarvänlighet.